Beregn pris »

Risici ved hårtransplantation – hvad siger eksperterne?

Er en hårtransplantation sikker? Dette er af naturlige årsager et af de mest almindelige spørgsmål, som man stiller sig selv, hvis man overvejer en transplantation. I et overvældende flertal af tilfælde er svaret på spørgsmålet ja, men det er selvfølgelig forudsat, at du vælger en seriøs klinik. Som med alle medicinske procedurer er der visse risici ved en hårtransplantation. Generelt er risiciene minimale, hvis du er omhyggelig med efterbehandlingen. Her vil vi gennemgå de problemer, der kan opstå efter hårtransplantationer med FUE-, DHI- eller FUT-metoden.

Hævelse og infektion efter hårtransplantation

En hårtransplantation involverer en mindre operation af huden, og som ved alle kirurgiske indgreb er der en vis risiko for infektion. Klinikkernes efterbehandling kan afvige noget, men for at minimere risikoen for infektion får patienten antibiotika i forebyggende øjemed.

Efter en hårtransplantation opstår der en let hævelse. Både i det transplanterede område og det område, hvorfra hårsækkene fjernes. Hævelsen er helt ufarlig, og din læge kan ordinere kortisontabletter for at forebygge problemet. Den milde hævelse aftager efter et par dage.

Det kan også være godt at vide, at hvis de angrebne områder begynder at klø efter operationen, er det helt normalt. En let kløende følelse hører ikke til risici ved hårtransplantation, men er en naturlig del af helingsprocessen.

Ardannelse under hårtransplantation

Med moderne metoder til hårtransplantation, såsom FUE-metoden, dannes der meget små ar, som næsten er usynlige. Det er uundgåeligt, at huden danner arvæv, når den heler. Følger du vejledningen for efterværn, skal du ikke bekymre dig om, at ændringerne er synlige. Brug af ældre metoder eller hårtransplantationer udført på useriøse hårklinikker kan give et dårligere resultat. Har du lidt af dette, er det muligt at søge hjælp hos en klinik for at gøre arvævet mindre synligt.

Det er ikke muligt at flytte nye hårsække til arvævet, men en dygtig kirurg kan reducere arrets hvidhed og det er også muligt at få arret pigmenteret, så det bliver mindre synligt.

Godt at vide om ardannelse ved forskellige typer hårtransplantationer:

FUE-metoden: Der dannes normalt ingen synlige ar ved brug af FUE-metoden. Hvis kirurgen bruger en implantatpen, er størrelsen på denne afgørende for slutresultatet.

FUT-metoden: Med FUT- eller STRIP-metoden, som den også kaldes, dannes en ar-linje, der løber langs sensorområdet.

DHI-metoden: Som med FUE-metoden er der ingen synlige ar tilbage.

Hårtab efter transplantation

Resultatet af en hårtransplantation er ikke umiddelbart synligt. Men hvis du har oplevet, at der ikke sker noget, eller at hårtabet er blevet værre, behøver du ikke gå i panik. Det er normalt, at hårsækkene går ind i en hvilefase, før hårvæksten begynder. Efter nogle måneder vågner hårsækkene igen og begynder at producere nyt hår. Mange klinikker tilbyder PRP-behandling som en del af dine omkostninger til hårtransplantation. PRP fremskynder processen og stimulerer hårvækst. Forhold, der udgør en hindring for en hårtransplantation Der er medicinske tilstande, hvor du ikke bør gennemgå en hårtransplantation. 

Patienter, der lider af blodbårne sygdomme, anbefales ikke at gennemgå denne type procedure. Lider du af forhøjet blodtryk eller kroniske sygdomme, bør du altid tale om det ved konsultationen. Igangværende skæl fører også til risici for hårtransplantation. Denne type eksem kan føre til betændelse i hårsækkene.

Minimer risici ved hårtransplantation ved at vælge en etableret klinik

Der er flere ting, du selv kan gøre for at minimere risikoen ved hårtransplantation. Først og fremmest bør du vælge en seriøs og god klinik. Læs anmeldelser om hårklinikker og læs om, hvad tidligere patienter har oplevet. Du skal selvfølgelig vælge en klinik med en autoriseret læge. Vi giver dig gerne tilbud og prisforslag til hårtransplantationer fra akkrediterede klinikker. Gennem os kan du også nemt bestille den første gratis konsultation online, hvor du har mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have til proceduren.

Den anden måde, hvorpå du kan påvirke resultaterne og reducere risikoen ved hårtransplantationen, er ved at følge de anbefalinger, du modtager fra den kirurg, der skal udføre proceduren. Du får rådgivning omkring, hvad du skal undgå både før og efter din hårtransplantation.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website