Beregn pris »

Hårtransplantation metoder

De grundlæggende hårtransplantation metoder

FUT, FUE, STRIP, DHI….betegnelsen for teknikker er mange, og det kan være lidt overvældende for dig, der vil finde den bedst mulige behandling mod dit hårtab. Nedenfor kan du læse om de hårtransplantation metoder, der bruges i dag, så du let kan få et overblik over hvilken, der er den rigtige for dig. For selvom hårtransplantationsteknikkerne har taget et stormskridt fremad i forhold til kvalitet, så er de grundlæggende teknikker stadig de samme. 

I dag er der to grundlæggende metoder på markedet. FUT (Follicular Unit Transplant) også kaldet Strip-metoden og FUE ( Follicular Unit Extraction). I 2017 overhalede FUE-behandlingen, som den mest anvendte i verden. Dette skyldes, at FUE-metoden er mere skånsom og efterlader ingen ar efter indgrebet. Til gengæld er metoden også dyrere. Læs mere om de to behandlingsmetoder nedenfor samt DHI-metoden, der er en videreudvikling af FUE.

FUT-metoden

FUT-metoden (Strip-metoden)var den mest foretrukne frem til 2017 og er en teknik, der er udviklet af den amerikanske læge Norman Orentreich i 1959. I 1980’erne blev teknikken dog finpudset af den brazilianske læge Carlos Oscar. Metoden gør det effektivt og hurtigt at fjerne hår, da kirurgen udskære en eller flere smalle hudstrimler fra nakken under lokalbedøvelse. Strimlerne er ofte omkring 20 cm lange og sjældent over 2 cm i den bredeste del. Efter indgrebet syr man området sammen igen og såret heles fuldstændigt inden for to uger. De naturlige hårsæk-grupper bliver separeret under mikroskop og på samme måde som ved FUE, placeres hårsækkene på issen ved hjælp af en speciel pincet. 

  1. Behandlingen er billigere en FUE, da den ikke er lige så tidskrævende.
  2. Metoden er mest velegnet til dem med længere hår.
  3. Metoden giver lineært ar i nakken.
  4. Restitutionstiden er længere, fordi lægen kommer dybere ned i huden end ved FUE-metoden.
  5. Permanent løsning til både mænd og kvinder.

FUE-metoden

FUE-metoden blev opfundet i 1990 af australske læger, da man oplevede at flere patienter havde smerter efter hårtransplantation med FUT-metoden. FUE teknikken går ud på, at man først anvender et mikrobor til at løsne hårsækkene (grafts) i donationsområde, som man derefter plukker ud med en tynd pincet og skiller dem ad, inden de placeres på det aktuelle område. Behandlingen efterlader ingen synlige ar og kræver ikke sting i nakken, og de transplanterede hår har en større overlevelsesrate, fordi restitutionstiden for patienten er kortere end eksempelvis ved FUT behandlingen. FUE er også en metode der bruges ved skægtransplantation og øjenbrynstransplantation

Advanced hair clinics - FUE-metoden
  1. Dine egne hår flyttes med stor præcision, og vokser sig fast inden for 24 timer i det område, de flyttes til.
  2. Giver ingen synlige ar.
  3. Håret er genetisk kodet til ikke at falde af.
  4. De transplanterede hårsække, vil producere deres egne hår, præcis som de andre hårsække på kroppen og giver derfor et naturligt resultat.
  5. Permanent løsning til både mænd og kvinder.

VI SAMLER DE BEDSTE TILBUD PÅ HÅRTRANSPLANTATION

DHI-metoden

DHI-metoden (Direct Hair Implant) er en videreudvikling af FUE-teknikken. Den almindelige fremgangsmåde med FUE-teknikken er, at kirurgen først udtager de enkelte grafts, dernæst åbner han eller hun ”kanaler” i de bare områder på hovedet, og til sidst sættes hårene ned i kanalerne. Ved en hårtransplantation med DHI-metoden bruger lægen en særlig ”Choi-pen” til at udtage hårene, og det samme instrument bruger han til at lave plads til det nye hår, mens håret stadig sidder i pennen. Det led hvor man laver ”kanaler” springes altså over, og dette gør DHI lidt mindre tidskrævende end FUE.

  1. Kortere behandlingstid end FUE-metoden.
  2. Choi pennen giver ideel retning, vinkel og dybde. 
  3. Et team på 4 kan implantere op til 12 transplantater i minuttet.
  4. Risikoen for infektion er minimal med denne metode.
  5. Permanent løsning til både mænd og kvinder.

Hos hartransplantation.dk hjælper vi dig! Ved at udfylde formularen du finder på vores side, kan du få en sammenligning af priserne på alle de førende klinikker og de bedste tilbud.

Kontakt os på WhatsApp, Messenger eller Telegram

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website