Beregn pris »

Biofibre hårimplantat

Hvad er kunstigt hårimplantat?

Man skal ikke lede længe på google for at bemærke, at hårimplantation ofte er et misforstået koncept. Først og fremmest er der forskel på kunstige og organiske hårimplantater. Organiske implantater laves med patientens egne hårsække, og en mere præcis beskrivelse af dette er hårtransplantation. I dette indlæg ser hårtransplantation.dk nærmere på hårimplantater med fokus på kvalitet, pris og resultater. Er kunstige implantater kort sagt et levedygtigt alternativ til en hårtransplantation?

Sådan implanteres kunstigt hår

Præcis som ved en organisk hårtransplantation, er vejen til kunstige implantater den samme. Rejsen begynder med en konsultation, hvor patienten, og den der udfører behandlingen, bliver enige om mængden af ​​nye hår, farven samt længden af ​​disse. Selve implantaterne udføres under lokalbedøvelse. Hvert kunstigt implantat er forsynet med en lille sløjfe. Personen, der udfører proceduren, indsætter en meget tynd nål (tyndere end en knappenål) med implantatet i hovedbunden. Nålen er forbundet til et apparat, der sikrer, at implantatet ender i den korrekte dybde, dvs. 2 mm. Behandlingen er overfladisk, og der er ingen større blødninger.

Højst 1000 kunstige hår kan implanteres på én og samme tid. Anvendelse af det maksimale antal hårstrå tager normalt cirka 1,5 time. Som med en hårtransplantation kræves der ingen sygefravær, men patienten bør ikke røre ved det nye kunstige hår i op til en uge efter implantationen, da det ikke har haft tid til at sætte sig fast.

Fordele og ulemper ved hårimplantater

Der er mennesker, der ikke kan gennemgå en organisk hårtransplantation, da deres egne hårsække og hårvæksten på bagsiden af ​​hovedet er af dårlig kvalitet. For disse mennesker kan kunstige hårimplantater være en mulighed. En stor ulempe er, at resultatet ofte ikke ser så naturligt ud som ved en organisk hårtransplantation. De kunstige hårstrå er lavet af et materiale, der accepteres af kroppen, og som vokser sig fast. Da de er kunstige, vokser de ikke, og dem, der opereres med kunstigt hår, skal derfor beslutte sig for en frisure, der skal vedligeholdes eller klippes kortere. Hvis de kunstige hårstrå falder af, vokser de af gode grunde aldrig ud igen, og en ny behandling vil være uundgåelig.

En fordel ved at implantere kunstigt hår er, at resultatet er synligt med det samme. Patienten skal ikke vente på, at håret vokser ud. En anden fordel er, at de kunstige implantater er tykkere end normalt hår, og de giver derfor en flot tæthed.

Hvor meget koster et hårimplantat?

Prisen for et hårimplantat er normalt afhængig af mængden af hår. I Sverige er der få klinikker, der benytter metoden, og et implantat med Biofibre koster omkring 27,50 SEK – 36,50 SEK pr. kunstige hårstrå. I lande som Tyrkiet er standardomkostningerne ved Biofibre -implantater 2,5 Euro. Prisforskellen på kunstige implantater er således ikke så stor som prisforskellen mellem forskellige lande ved en organisk hårtransplantation. Grunden til dette er, at de kunstige implantater er relativt dyre at indkøbe til klinikkerne. Den afgørende faktor for prisen på kunstige hårimplantater afhænger hovedsageligt af antallet af transplantater og længden af ​​det hår, der skal implanteres. Vi tager Biofibre -implantater som priseksempler, da produktet dominerer markedet for hårimplantater.

Risici ved kunstigt hår

Som med andre medicinske procedurer er der risici ved alle hårimplantater. Det sker, at kroppen reagerer på implantaterne og afviser dem. Klinikkerne informerer også om, at der kan forekomme allergiske reaktioner, selvom dette er usædvanligt. Som med andre medicinske procedurer kan det berørte område inficeres. Enhver, der gennemgår en hårtransplantation, skal derfor nøje følge anbefalingerne for efterbehandling modtaget fra klinikken.

Hvad indeholder hårimplantater, og hvilke farver findes der?

Hvis vi tager udgangspunkt i det markedsledende Biofibre-implantat, indeholder det et organisk materiale, der er fremstillet af DNA-molekyler. Denne type implantat findes i øjeblikket i 13 forskellige nuancer. Det sælges i tre forskellige længder på 16, 30 eller 45 cm. Hårimplantatet fås i fire forskellige designs, fra helt glat til meget krøllet hår. Ifølge oplysninger mister patienten mellem 5 – 10% af det implanterede hår om året, og resultatet skal gentages efter 7 – 8 år. Hårimplantatet er således ikke en permanent løsning til hårtab i modsætning til en organisk hårtransplantation.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website