Beregn pris »

Vitaminer mod hårtab

De fleste af os mister 100 hår hver eneste dag, hvilket er helt normalt. Men hvis du oplever mere alvorligt hårtab, bør du overveje, hvad du kan gøre for at afhjælpe problemet. Der findes forskellige måder at behandle hårtab på, blandt andet kan du ændre din kost og spise sundere. Du kan også tage vitaminer mod hårtab. Det bedste er en kombination af begge dele, da jern er en af hovedaktørerne til at reducere hårtab. Her på hårtransplantation.dk ser vi nærmere på hvilke vitaminer, der kan gøre en forskel.

Forbedre din kost og øg vitaminoptagelsen i kroppen

Selvom der findes mange forskellige årsager til hårtab såsom stress, gener og overgangsalder samt sygdomme som diabetes, hudsygdomme, spiseforstyrrelser og visse lægemidler, så er findes nogle ting, vi kan gøre for at reducere hårtab. Jernmangel er en almindelig faktor især hos kvinder og kan behandles med et øget indtag af vitaminer mod hårtab. Nærende kost, der er rig på jern og andre mineraler kan også forebygge hårtab. Dette vil også give dig et sundt, og glansfuldt hår. Så længe du ikke lider af ovenstående sygdomme, er et øget indtag af vitaminer en af de mest effektive måder til et sundt hår. Jern findes blandt andet i lever, broccoli, spinat, fjerkræ, svinekød og rødt kød. Frugter med et højt C-vitamin fremmer kroppens optagelse af jern og andre vitaminer. Protein er en af kroppens byggesten og er også nødvendigt for at stimulere hårvækst. De fleste af os får nok protein fra den mad, vi spiser, men spiser man en meget ensformig kost eller med lavt proteinindhold, øges risikoen for proteinmangel. Du får protein gennem æg, mejeriprodukter, samt ærter og bønner, kød og fisk.

Hvad er hårvitaminer, og hvordan virker de?

Ud over at spise sundere, kan vitaminer til dit hår supplerer din kost. Specieltudviklede vitaminer indeholder alle de mineraler og vitaminer, som dine hårsække har brug for, så håret bliver sundere og stærkere. Vitaminerne hjælper med at udfylde eventuelle huller i dine spisevaner, så hårvæksten ikke lider. Men husk også at spise sundt, da vitaminerne kun er et supplement, og ikke erstatter en god og nærende kost.

Hvilke vitaminer er nødvendige mod hårtab?

Der findes forskellige vitaminer og mineraler, der er gode til at forebygge og reducere hårtab. Blandt disse finder vi vitamin A, vitamin B, Biotin, vitamin D- og E, zink. Selvom A-vitamin er et af de absolut vigtigste, så spiller B-vitamin også en vigtig rolle mod hårtab. Du får kosttilskud mod hårtab ved at indtage korn, fisk, nødder, kød, mælk og grøntsager. B-vitamin fremmer hårvækst, fordi det har en stor betydning i den hurtige celledeling, der finder sted i hårsækkene.

Hvad du bør vide om vitaminer mod hårtab

En ting du bør huske på, når det kommer til vitaminer mod hårtab er, at noget kosttilskud er fremstillet på en bedre måde end andre. Udover at sikre, at det supplement du vælger er et godt produkt, bør du se på indholdsfortegnelsen. Dels for at sikre, at alle de vigtige vitaminer og mineraler er inkluderet, og dels for at sikre, at der ikke er tilføjet andet. Hold øje med om disse vitaminer mod hårtab er fremstillet med syntetiske smagsstoffer, gluten eller andre potentielt skadelige ingredienser. Naturlige ingredienser er altid sundere for din krop og hjælper også bedre, når det kommer til at forebygge hårtab.

Vitaminer mod hårtab for kvinder

Hårtab ses ikke så ofte hos kvinder som hos mænd, og kvinder får den samme skaldede plet på issen. Dette skyldes, at hårsækkene simpelthen er mere følsomme overfor det mandlige kønshormon. Men kvinder kan også lide af hårtab og føle, at håret bliver tyndere med alderen, og dette kan modvirkes med vitaminer, der er specielt gode mod hårtab.

Hvorfor er C-vitamin godt mod hårtab?

Det er ingen nyhed, at C-vitamin øger vores immunforsvar, forhindrer forkølelse og andre sæsonbetingede sygdomme. Grunden til at C-vitamin er et af de bedste vitaminer for håret, er fordi, det hjælper kroppen med at producere kollagen, hvilket er ekstremt vigtigt for hår, hudceller og negle. Antioxidanterne i C-vitamin hjælper også med at bekæmpe frie radikaler, som ofte er årsagen til beskadiget hårceller og kropsvæv. Det hjælper også med at bekæmpe oxidativ stress, som er årsagen til hårets ældning. Et af symptomerne på C-vitaminmangel er et livløst og kruset hår. Sørg for, at de vitaminer du foretrækker, indeholder masser af vitamin C. Spis også gerne appelsiner, peberfrugter, grapefrugter, hyben og andre frugter og grøntsager, der er rige på vitaminet.

Anden behandling mod hårtab

I de senere år er der sket meget både med hensyn til kirurgiske behandlinger, der er bedre kendt som hårtransplantationer, samt medicinske behandlinger. Begge metoder er effektive mod hårtab, selvom førstnævnte foretrækkes til at genoprette tabt hår. Det er imidlertid vigtigt, at du inden du starter en form for behandling er sikker på, hvilken type hårtab du lider af. Hvis det er arveligt, kan dette behandles med enten medicin eller kirurgi. Når det kommer til medicinske præparater, er der både receptpligtige og håndkøb.

Vitaminer mod hårtab og medicinske præparater

Hvis du foretrækker medicinske præparater, er det vigtigt, at du starter din behandling inden for 10 år efter, du startede med at miste dit hår. Der findes forskellige former for medicin, der stimulerer hårvækst. De mest almindelige er Rogaine, Revexan, Recrea og Propecia. Alle disse præparater, kombineret med en bedre kost og vitaminer, kan gøre en stor forskel på tidlige og mildere tilfælde af hårtab og kan også hjælpe med at reducere yderligere hårtab i fremtiden. 

Hvilken mulighed er bedst for dig?

Prisen på forskellige behandlinger kan variere meget, og hvis du ikke vil bruge hverken kirurgi eller medicin, bør du ændre din kost og øge dit indtag af vitaminer. Uanset hvilken type kosttilskud til håret du beslutter dig for, er det vigtigt, at det indeholder masser af C-vitamin. Hvis du er i tvivl om, hvilken behandling der er bedst for dig, er du altid velkommen til at spørge os til råds.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website