Beregn pris »

Pleje efter en hårtransplantation

Heldig mand

En hårtransplantation, er uden tvivl en meget stor beslutning. Der opstår helt sikkert en lang række spørgsmål og tanker både omkring selve forløbet, men også omkring, hvordan det bliver efter selve hårtransplantationen. Inden indgrebet, vil den udvalgte kirurg altid give alle de nyttige informationer omkring selve forløbet, og om, hvordan efterplejen bør være. Alligevel kan det være rart at kunne læse om det, sådan at man har det frisk i hukommelsen i tiden efter indgrebet.

SOV UDEN AT BESKADIGE DET NYE HÅR

Efter en hårtransplantation, er det vigtigt ikke at komme til at beskadige de nye hårsække, og dette kan i høj grad påvirke nattesøvnen. For selvom der kun er tale om en begrænset periode på ca. 48 timer, så skal der tages specifikt hensyn til det ny transplanterede hår.

Hvilken soveposition der er bedst for optimal efterbehandling efter indgrebet, afhænger i stor grad af, hvor omfattende hårtransplantationen har været og hvilket område der var påvirket af hårtab. Også her plejer lægen at give gode råd til, hvordan man bør sove de første nætter. Oftest vil dette være ved at rulle puder/håndklæder op eller med en specielt designet hovedpude, som netop er egnet til formålet. Skulle man ikke have en sådan pude, kan det være en god idé at anskaffe sig en såkaldt flypude. Det er dem man kan puste op og bruger fx til længere ture i bil.

HÅRVASK OG HYGIEJNE EFTER EN HÅRTRANSPLANTATION

Tre dage efter hårtransplantationen kan man igen begynde at skylle håret varsomt. Alle seriøse klinikker for hårtransplantation vil give patienten en speciel mild shampoo uden parfume med hjem. Efter at der er gået i alt fire dage, kan man begynde at vaske håret med denne shampoo stadig med forsigtighed og husk at følge instruktionerne nøje. Hårvask og generel hygiejne er et vigtigt trin i efterbehandlingen. Både for at holde området rent, men også for, at de små skorper har lettere ved at falde af, sådan at de ikke forhindrer væksten af nye hår. Efter hårvasken skal man være påpasselig med tørringen, som bør være så blid som overhovedet mulig og kun med et håndklæde.

Hvad diverse styling produkter angår, bør disse undgås fuldstændig i de to første uger. Og man skal vente helt op til fire uger, inden man begynder at trimme eller klippe håret i det transplanterede område og aldrig mere en ca. tre millimeter. Efter en måned, kan man farve sit hår normalt og fremvise det sædvanlige image.

HVORNÅR KAN MAN BEGYNDE AT DYRKE SPORT ELLER TRÆNE IGEN?

Er man glad for at træne i fitnesscentret eller dyrker man sport, er det tilrådeligt at vente to uger efter hårtransplantationen, inden man begynder igen. Især, hvis der er tale om aktiviteter som øger blodtrykket og hjerterytmen. Er man mere til svømning, bør man vente i fire uger, inden man hopper i vandet for første gang efter hårtransplantationen, også fordi, det er vigtigt at undgå de mulige bakterier, man kan komme i kontakt med, når man besøger offentlige svømmesteder. Også løft at vægte og en løbetur, selv om det er på løbebåndet, bør undgås.

Til gengæld, er en afslappet gåtur en fremragende aktivitet, da det er med til at holde blodcirkulationen i gang! De nye hårsække er meget følsomme overfor varme, derfor, er det ikke en god idé at gå i sauna før end fire uger efter hårtransplantationen.

INGEN ALKOHOL OG TOBAK I 48 TIMER EFTER EN HÅRTRANSPLANTATION!

Både alkohol og tobak har en meget stor negativ indflydelse på helingen af det ny transplanterede område. Derfor anbefales det at afholde sig fra alkohol og tobak, i alle varianter, i mindst 48 timer efter indgrebet. Særligt rygning er meget skadeligt, da det påvirker helingen af det transplanterede område. Derfor anbefales det, at man afholder sig fra at ryge den første uge efter en hårtransplantation. 

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website